Vårt kök

Mat på skånska. Vår kökschef med mångårig erfarenhet från legendariska restauranger i Skåne serverar varje helg en ny trerättersmeny. (Just nu varannan) Menyerna finns alltid som vegetariskt alternativ, och allt är komponerat med omtanke om både smak och miljö och baserad på så många lokala råvaror som möjligt.

Restaurangen

Vår kökschef sätter varje helg en helt ny meny baserat på säsongsbaserade lokala råvaror. Just nu har vi en enklare Afterwork Meny på fredagar udda veckor och en tre rätters meny på fredag och lördag jämna veckor.

Öppettider och transport

Öppettiderna för restaurangen är 17-21 och du bokar här på hemsidan under Boka. Om du bor i grannbyarna Dalby, Veberöd och Södra Sandby eller lika nära ordnar vi taxitransport till och från restaurangen. Priset som ingår i restaurangnotan är 60 kr per person t.o.r. (min 240 kr).

Brunchen

Vår brunch

På lördagar och söndagar mellan 11.00 och 15.00 serverar vi vår populära brunch med bröd från bageriet och kalla och varma rätter. Det är ett trevligt sätt att avsluta (eller börja) en vandring i det vackra landskapet runt Torna Hällestad.  Pris 245 kr för vuxna och 115 kr för barn (under 15 år). Boka här eller på 046-530 05.

Brunchmeny

Det här ingår och finns alltid på vår brunchmeny (oftast kompletterat med goda rätter som kökschefen tagit fram för dagen)

Bagarens Goda Bröd, Smör, Ostar, Granola, Yoghurt, Sylt, Marmelad, Sallad, Tomat, Gurka, Två sorters sill, Svill, Rökt lax, Senapsås, Kokta ägg, Ägghalvor med Räkor och Dillmajonäs, Kallskuret, Grönsallad, Kålsallad , Paj, Shiitakepastej, Tuppköttbullar, Skånsk senap, Tockafarmen korvar, Dessertostar med marmelad, Bagarens chokladmojäng (glutenfri), Våfflor med rårörda bär och grädde, Frukt, Apelsinjuice, Äpplejuice, Chokladmjölk, Kaffe, Te

Öppettider

Lördagar 11.00 – 15.oo

Söndagar 11.00 – 15.00

Sittningar

11.00 och 13.00

Pris Vuxen – 245 kr

Pris Under 15 – 115 kr

Catering

Vi skräddarsyr maten till din fest

Om du skall ha en större middag ordnar vi gärna maten. Vår kökschef sätter ihop en god meny till er baserat på era önskemål. För beställning, ring oss på 046-530 05 eller skicka ett mail till info@tornahallestadlanthandel.se

Här är vår standardmeny – Välj och vraka

Vi lagar denna buffén till minst 15 personer. Priserna är per portion. 5 rätter och en dessert eller ost brukar vara lagom.

Bagarens färska bröd med lagrad prästost 35 kr

Färsk sparris med rostade hasselnötter och olivolja 45 kr

Grönsallad med vinägrett 25 kr

Sallad på matvete, gulbetor, getost, citron och rosmarin 40 kr

Rostade rotfrukter med vitlök, olivolja och timjan 40 kr

Kallrökt lax med citroncreme och pepparrot 50 kr

Tunt skivad Skånsk lammrostbiff med tzatziki och surdegsbröd 50 kr

Grillat kycklingbröst från Österlen med tomat, oliv och vinägrett 45 kr

Kallskuretx3- Skånsk spickeskinka, Seranoskinka och salami serveras med hyvlad Skånsk Donna  50 kr

Citronfromage med hallon och vaniljgrädde  50 kr

Liten chokladbakelse 45 kr

Ostbricka med varierade ostar och god marmelad 75 kr

Studentfirande

Vi ordnar tält och mat

Vi ordnar både tält och mat till studentfesten. Vi kan vid behov hjälpa dig att montera tälten. Annars kan du ju alltid hyra vår festplats för ditt firande. Boka isåfall i god tid innan.

Take-away

Veckans Take-Away

Koppla av

Varje vecka så lagar Ola till ett antal goda rätter som man kan ta med sig hem efter en lång och slitsam arbetsdag. Maten är gjord med kärlek, lust och lokala råvaror så långt möjligt.

Startsidan
Sandvägen 4, Torna Hällestad     info@tornahallestadlanthandel.se    +(46) 46 53 005
Bageriet