FOROUGH BAHARVANDI

Forough flyttade hit från Iran tillsammans med sin man och två barn för tre år sen, och trivs fantastiskt bra i Sverige. Sedan drygt ett år jobbar hon här i Lanthandeln, och det är vi förstås väldigt glada för! 

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Vi är inte bara kollegor, utan även nära kompisar. Vi är som en familj – som jag tycker väldigt mycket om. Jag lär mig så mycket nytt varje dag! 

Och dessutom, jag vill ju verkligen lära mig allt om Sverige, inte minst svenska språket! Och det får jag chans att göra här, jag önskar att alla fick den chansen.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

Ingen dag är den andra lik. Det händer alltid något, och vi gör allting tillsammans. Allt från att stå i kassan, packa upp varor, ta hand om delikatessdisken, servera, prata med producenter och leverantörer…  vi har en väldigt nära och personlig kontakt både med matproducenter och kunder här. Och eftersom vi är en liten, fristående butik kan vi vara flexibla med vilka varor vi tar in och från vem, det känns kul och bra! Det tror jag våra kunder uppskattar också.

Vilken är din favoritvara här i Lanthandeln?

Alla närproducerade varor – ölen från de lokala bryggerierna, svampen från Hällestad, grönsakerna från Köksträdgården… det är fantastiskt. 

Vad är Torna Hällestad för dig?

Det är en så fin by, med jättetrevliga människor som jag lärt känna. Sen älskar jag naturen, Trollskogen är en favorit, hit går vi ofta tillsammans med våra vänner. 

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag läser böcker. Så mycket som möjligt på svenska. Jag läste t ex precis ut Doktor Glas, som jag tidigare läst på persiska. Det var så roligt att få läsa den på originalspråket, och att jag klarade det! Jag gillar även att vara ute i naturen och promenera – och just det, kolla på svenska tv-serier!