Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Musik på Eld&Humle – The Bandettes

30/7 18:0022:00

The Bandettes

Stämsångsdriven americana/country med ett skandinaviskt skimmer, kryddat med några stänk pop och en nypa jazz. Lägg därtill texter som handlar om tåg, skägg, brustna hjärtan, hyllandet av att inte vara högpresterande och kraften i en långvarig vänskap som blommar ut till en familj. Lika delar allvar som glimten i ögat, som blivit något av The Bandettes ess i rockärmen under deras tio år tillsammans.

Efter ett utsålt 10-års-jubileum på Victoriateatern gör bandet ett fåtal livespelningar under sommaren. Där bjuder de på både gamla hits, som “The Beard song” (som spelats i amerikansk och brittisk tv, och fått självaste Leif Pagrotsky att behålla sitt sommarskägg), och nytt material – eftersom de är skivaktuella med en ny fullängdsskiva till hösten!

“Jag gillade deras country- och folkfärgade debutalbum men live växer de ut till något mycket mer. De har ett bra driv och fint samspel sinsemellan, både musikaliskt och scenmässigt. … I kombination med bandets uppenbara spelglädje räcker det för att golva mig.” (Ralph Bretzer, Skånskan)

Live ger The Bandettes ett såväl sprudlande som stämningsfullt framträdande, rullande rytmer och svängiga låtar med fyndiga texter kombinerat med känslosamma ballader. Självklart iförda matchande outfits.

The Bandettes är: Anna Edström Rudolf – gitarrer, mandolin, sång, Hannah Billing – elbas, sång, Kajsa Morueta Orreteg – piano, sång, Emeli Ek  – trumset, sån

Biljetter köps på

TICKSTER

 

 

Detaljer

Datum:
30/7
Tid:
18:00–22:00