Malin Rosén

Konditor och Bagare

Malin Rosén började som praktikant på Evas Hembageri i Södra Sandby när hon var 15 år. Att göra tårtor var roligast, det var kreativt och hon fick fria händer. Idag är Malin utbildad bagare och konditor och gillar fortfarande att få vara kreativ, och skapar allt från surdegsbröd till marängpaj.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– Att alla verkligen gör sitt bästa. Men mycket hårt arbete blir det, just för att kunna göra allt på riktigt. Det tar tid, men det får det lov att göra här. Och ja, sen är det bara så sjukt mysigt. Vi behöver inga fancy hyllor, utan det kan vara äpplelådor, det är bara charmigt.

Vad gillar du med vårt bageri och konditori?

– Det är väldigt annorlunda här. Vi bakar allt från grunden, och bara med riktiga, naturliga råvaror. Som smör, socker, grädde och bra choklad. Inga mixer, vilket är ganska unikt faktiskt. Inte ens i skolan bakade vi helt från grunden. Och detta genomsyrar hela lanthandeln tycker jag. Ja, sen har vi himla kul också!

Vad är Torna Hällestad för dig?

– Jag har bara varit här och spelat fotboll tidigare, så jag känner inte till byn så väl. Men det verkar vara en fin by, där alla känner alla, med en fin gemenskap. 

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då är jag med familjen. Och jo, jag bakar faktiskt gärna hemma också, med mina barn. Fast då blir det enkelt, mest muffins och chokladbollar.

Vilken är din favoritvara i Lanthandeln?

– Det är nog min granola ändå, om jag får lov att säga det själv. Jag äter den både här till frukost och tar med hem till familjen.