Annika EkströmEkonomiansvarig

Annika Ekströn driver en egen redovisningsfirma sedan 1992. Hon har även varit anställd som ekonomichef, bland annat på Häckeberga slott. I Lanthandeln ansvarar hon för allt som har med ekonomi att göra: betala fakturor och löner, bokföra, redovisa moms, göra bokslut med mera. Annika har erfarenhet av mycket annat än att sköta redovisning och ekonomi. Hon har jobbat inom hemtjänst, som butikssäljare och under en period drev hon en möbelaffär i Kävlinge. Så det där med butik är inget nytt för Annika. 

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– Närheten och att det är så härlig atmosfär och mysigt folk som jobbar här. Jag känner att jag gör nytta, affären är så viktig för byn. Det är roligt att kunna vara med och bidra till det. Som nyinflyttad i byn har jag lärt känna många människor, det har varit lätt att komma in i gemenskapen via lanthandeln.

Vad är Torna Hällestad för dig?

– Det är mitt hem och en plats med fantastisk miljö runtomkring. Naturen och vresbokarna är det första jag tänker på.

Har du någon dold talang?

– Jag spelar bridge. Det är jätteroligt. Jag spelar med en bridgeklubb i Genarp en gång i veckan. Grejen med bridge? Det är budgivningen och att spela hem rätt kontrakt. Har man väl börjat med bridge tycker man att alla andra kortspel är rätt banala. Bridge höjer det hela en nivå.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då är jag mycket ute i naturen med min hund, en papillon. Jag tycker också om att odla och bygga, jag har just byggt en tolv meter lång odlingsbänk.

Vilken är din favoritvara i Lanthandeln?

– Då måste jag få säga hela ostdisken. Jag brukar variera mig, så jag kan inte välja ut en enskild ost.

Tillbaka till alla medarbetare