Emil LeanderAnsvarig för servering och bar

Emil Leander och Ola Liljenberg har följts åt i flera år. De träffades först på Grand i Lund när Emil gjorde sin praktik som kock under utbildningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet i Eslöv. Därefter har de jobbat tillsammans på Skanörs Gästis och Johns Scott’s i Lund. Efter en tid som arbetsledare på The Lodge på Romeleåsen utanför Genarp, lockades Emil till Torna Hällestad Lanthandel. Emil ansvarar för serveringen och att bygga upp en bra bar anpassad till Lanthandeln. Emil hjälper också till både i köket och butiken när det behövs.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– Den avslappnade och mysiga stämningen och att vi jobbar med lokala varor och små producenter. Vi har också väldigt bra mat. Ola är den bästa kocken jag har jobbat med. Det roligaste med restaurangen är att de flesta som kommer hit inte har så höga krav och förväntningar. När de går härifrån är de positivt förvånade över att ha fått så bra service och mat. Vi är nog den mest prisvärda restaurangen i Skåne.

Vad är Torna Hällestad för dig?

– Innan jag kom till Lanthandeln var det bara ett fotbollslag som jag har mött någon gång. Nu har jag upptäckt vilken mysig by det är, där folk är väldigt engagerade och intresserade.

Har du någon dold talang?

– Många säger att jag är positivt inställd till det mesta. Jag försöker se något positivt i allt. Jag tycker om att ge bra service och göra andra människor glada. Det är kanske inte så dolt, men ändå en talang tycker jag.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då spelar jag division sex-fotboll i Örtofta IS eller tittar på när Malmö FF och Manchester United spelar. När jag får tillfälle dricker jag gärna en schysst cocktail och besöker en bra restaurang.

Vilken är din favoritvara i Lanthandeln?

– Skånska Spritfabrikens tonic water.

Vilken rätt tycker du bäst om på frukosten?

– Anders bröd.

Och vilken är din favoritdrink i baren?

– Gin och tonic är alltid en favorit. Ska jag välja en cocktail blir det French 75. Den är gjord på gin, champagne, citron och sockerlag. Men det ska vara Skånska Spritfabrikens gin!

Tillbaka till alla medarbetare