Jessica Goldsmith
Brunchansvarig

Jessica Goldsmith, eller Jess som hon kallas, föddes i London och växte upp i en stad av Lunds storlek strax utanför London. Intresset för Sverige väcktes under universitetsstudierna i engelsk litteratur. Hon skrev en uppsats om Hannibal Lector, vilket fick henne intresserad av den danske skådespelaren Mads Mikkelsen som spelar huvudrollen i TV-serien Hannibal. Det ledde in henne på skandinavisk och svensk film vilket väckte lusten att vilja lära sig språket.

Men hur hamnade du i Torna Hällestad?

– Jag trodde aldrig att jag skulle flytta till Sverige! Men jag fick jobb som au pair i Lund, där jag var tvungen att lära mig och prata svenska med barnen. Därefter kom jag in på en konstskola i Lund och på den vägen träffade jag min man som är från Torna Hällestad. Och nu både bor och jobbar jag här.

Berätta om din roll som brunschansvarig!

– Framför allt lagar jag maten. Jag har alltid älskat att laga mat. När jag går in för något gör jag det till hundra procent. Jag följer inte recept utan jag smakar mig fram. En del av rätterna skapar jag själv och är därmed unika för Lanthandeln, framför allt våra veganska, vegetariska och laktosfria rätter. Jag utgår alltid från vad som finns i butiken för dagen.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– Förhållandet till byn. Vi tar exempelvis in varor från bybor som är duktiga på att odla och producera olika saker. Det känns som att man verkligen gör skillnad genom att jobba här. 

Vad är Torna Hällestad för dig?

– Det är hemma nu. Att komma in genom Paradisporten eller att gå bland vresbokarna, det är en speciell känsla. Det är något som ligger i luften här, det är mer än en by. Det är något extra levande över allting här.

Har du någon dold talang?

– Dold vet jag inte, jag är kreativ och matlagningen är en del av min kreativa process. Jag tecknar mycket med kol och gör alla skyltar i lanthandeln.

Vilken är din favoritvara i Lanthandeln?

– Hällestadsvampen. Svamp är bra att använda som ersättning för kött. Den är dessutom lokalproducerad, vilket är superbra.

Vilken av dina egna rätter tycker du bäst om på brunchen?

– Shitakepastejen. Den har alltid varit en favoriträtt för många utöver mig själv. Men den har jag faktiskt inte skapat själv. Av mina egna rätter tycker jag mycket om den knapriga broccoli- och blomkålssalladen med cashewnötter.

Tillbaka till alla medarbetare