Ola LiljenbergKökschef

Ola Liljenberg har många års erfarenhet av att driva restaurang och kök av högsta klass. Under många år var han kökschef på bland annat Skanörs Gästis, Hipp i Malmö och Godset i Lund som han också drev tillsammans med sin hustru. Han har även varit souschef på Grand i Lund och byggt upp Grand Deli. Innan Ola kom till Lanthandeln var han med och startade den engelskinspirerade puben John Scott’s i Lund.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– När jag kom hit första gången upplevde jag en stor känsla av frihet. Här är en avslappnad, lantlig och genuin miljö. Som handlare är vi självständiga, vi är inte knutna till en viss leverantör eller kedja. Vi har också flera ben att stå på. Här kan man komma in och äta frukost, köpa bra kött i charken eller äta en god meny på helgen. Det känns som det var förr, men på ett modernt sätt.

Vad är Torna Hällestad för dig?

– Det är en mysig by med människor som tänker på vad de gör. Folk bryr sig här. Sedan har vi Skrylleskogen, Måryd och rullstensåsarna runtomkring. Miljön är bevarad på ett sätt som inte finns kvar på många platser. Den nya turismen kommer att efterfråga detta. Folk söker frisk luft och det finns här.

Vad fick dig att bli krögare?

– Det har alltid varit en dröm att själv kunna bestämma över verksamheten; allt från hur man ska jobba till vilken mat som ska lagas. För mig är det väldigt viktigt att folk är nöjda och att jag kan sätta mitt namn på det jag har gjort. Nöjda och återkommande gäster är det som driver mig.

Har du någon dold talang?

– Förr målade jag mycket i akryl och olja och jag spelar gitarr på hobbynivå. Jag är också bra på att dricka gott vin, ha ha.

Vad äter du helst själv?

– Jag är väldigt förtjust i fågel och gör gärna något på anka, Klasaröds kyckling och Tockafarmens tupp. Vilt och skaldjur är andra favoriter.

Vilken är din favoritvara i Lanthandeln?

– Brödet! Det är grunden här. Utan bageriet hade jag inte varit här.

Tillbaka till alla medarbetare