Selma Yousif MesbahCaféansvarig i Dalbybutiken

Selma Yousif Mesbah är utbildad skrivpedagog och humanekolog. Hon driver också Köksträdgården tillsammans med sin man, en småskalig odling utifrån ekologiska principer utanför byn. Selma har även jobbat i andra livsmedelsbutiker tidigare.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– Det här är mitt drömkoncept, så här tycker jag att alla livsmedelsbutiker borde vara med en lokal förankring, både med varor och kunder. Vi är en länk mellan producenter och konsumenter. Det går inte att jämföra Lanthandeln med en vanlig butik. Det bästa är såklart alla kunder. De är uppskattande och trevliga och bidrar till att skapa en familjär stämning. Många bybor kommer hit varje dag. 

Vad är Torna Hällestad för dig?

– Det är världens bästa by, en levande by på en vacker plats, samtidigt som det är nära till städerna. Folk här bryr sig om varandra.

Har du någon dold talang?

– Jag är en jättebra författare, haha. Nej, jag har inget dolt, jag är öppen med alla mina talanger.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då skriver jag och läser, inte minst för mina barn. Jag skriver på en roman som i princip är klar och har just börjat på en ny. Jag läser mycket kvinnliga författare som skriver om det kvinnliga varandet. Det är det jag själv utforskar i mitt skrivande.

Vilken är din favoritvara i Lanthandeln?

– Vårt levainbröd.

Vilken rätt tycker du bäst om på brunchen?

– Tuppköttbullarna!

Tillbaka till alla medarbetare