Stina Economou Chark- och inköpsansvarig

Stina Economou har jobbat i butik sedan hon gick i gymnasiet. Hon jobbade länge på Coop i Malmö men utbildade sig sedan i TV-produktion. Ett tag jobbad Stina på Kanal Lokal och som fotograf i Morgonsoffan i TV4. När det lades ned i Malmö blev hon erbjuden att öppna och driva delikatessen på Coop i Lund. Där var Stina fram tills hon kom till Torna Hällestad Lanthandel 2017.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– Atmosfären; det är mysigt och familjärt. Det här är inte en fabrik, vi har mer fria tyglar och mycket eget ansvar. Det gör jobbet till en större utmaning men samtidigt mycket roligare.

Varför ska man handla här?

– Vi har bra, närproducerade och ekologiska varor. Det är en upplevelse att handla här, med mycket dofter och en verkligt varm känsla.

Vad är Torna Hällestad för dig?

– Det är mitt hem. Det är en väldigt mysig by med många intressanta människor som gör att det är lätt att trivas. Det är också en väldigt vacker plats. Jag ville egentligen inte bo här från början, men när vi körde genom Paradisporten första gången blev jag helt såld.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag tycker om att pyssla hemma med barnen och gå promenader i skogen. På helgerna brukar vi göra utflykter till mysiga caféer eller andra lanthandlare.

Vilken annan lanthandel rekommenderar du ett besök i?

– Leif Handlare i Smedstorp på Österlen. Det är nog lite mer presentbutik än vi, men de har livsmedel också. På konstrundan brukar de ha väldigt roliga utställningar.

Vad fick dig att lämna Coop och ta jobbet i Torna Hällestad Lanthandel?

– Det var chansen att få vara med och bygga upp något jag själv tror på. Att få jobba i en mindre butik där jag kan påverka och göra skillnad på alla plan.

Vilken är din favoritvara i Lanthandeln?

– Hela ostdisken. Jag kan inte välja en enskild ost. Jag älskar ost!

Tillbaka till alla medarbetare