Mat & dryck

Upplevelser för alla sinnen

Med risk att bli tjatiga: Vi brinner för god mat och dryck som är producerad i och runt Torna Hällestad. Och vad är roligare än att besöka och själv få se hur maten produceras? Eller att få prova drycker direkt vid källan? Vi ordnar mat- och dryckesupplevelser på plats hos våra leverantörer. Här är några exempel:

Smaka på svamp från Hällestad

Besök vår butik som är gårdsbutik för Sveriges ledande svampföretag och det enda som är 100 procent ekologiskt. Köket lagar en läcker meny baserad på svampar från orten, såväl champinjon, Shiitake, Kejsarhatt, Ostronskivling mm.

Visa alla tillfällen

Grönt och gott i Köksträdgården 

Strax utanför byn har Rachid och Selma grönsaksodlingen Köksträdgården. De levererar till många restauranger i Malmö och Lund, bland annat Vollmers, Sav och Bloom in the Park med stjärnor i Guide Michelin. 

Följ med Rachid och Selma in i Köksträdgården. Du får tips på hur du själv odlar riktigt fina grönsaker. Givetvis får du smakprov direkt från odlingen. Vi avslutar med en vegetarisk måltid i vår restaurang. 

Laga mat med Ola 

Lär dig hur köttet ska tillredas, få fisken att lyfta till nya nivåer eller inspireras till miljö- och klimatsmarta vegetariska rätter som är en fröjd för både öga och gom. Du bestämmer inriktning tillsammans med Ola. Ni kan laga mat med Ola om ni är minst sex personer. 

Visa alla tillfällen

Prova drycker från bygden 

Bara några hundra meter från oss ligger Lundabryggeriet som producerar många olika spännande ölsorter. I Flyinge huserar Pax Brygghus med ett liknande sortiment. I Flyinge finns även en av Sveriges nya, spännande vingårdar, Flyinge vin.

Några kilometer från oss hittar vi Skånska Spritfabriken som gör både gin, tonic och skånsk äppelbrandy av världsklass.

Välj själv vilken dryck du vill prova. Ibland gästas vi av vinmakarna och bryggarna som själva berättar om sina drycker och det tålmodiga jobbet att få fram de rätta smakerna som får drycken att lyfta.

Visa alla tillfällen

Prova finvin

Vi ordnar också vinprovningar med fina viner från traditionella vinländer. Välj om ni vill prova viner från en specifik producent, region, land eller om ni vill inrikta er på en eller flera druvor. Vi skapar ett spännande upplägg där du får möjlighet att prova viner du annars aldrig dricker.