Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Boksläpp med Håkan Wallander – Under Olivträdet

3/4 2023 18:0020:00

I den lilla medeltida byn Chianni i Toscana har olivodlingarna försörjt invånarna i fyrahundra år. Varje höst reser markbiologen Håkan Wallander och hans vänner dit för att plocka oliver och sköta om de vackra träden.

I Toscanas vänliga landskap kan de experimentera med olika odlingsmetoder i olivlunden. Lokala experter lär dem hur träden traditionellt ska beskäras och gödslas, men som jordforskare kan Håkan Wallander också  införa modern kunskap om hur den  biologiska mångfalden kan förstärkas  och odlingarna göras mer klimatsmarta.

Under olivträdet ger en djupare förståelse för hur den jord vi lever av behöver omhändertas för att fortsätta försörja oss på ett långsiktigt hållbart sätt. Om jorden ska bli en bättre plats att leva på så måste fler av oss börja tänka som trädgårdsmästare.

Håkan Wallander som bor i Torna Hällestad är professor vid Lunds universitet och en av Sveriges främsta experter på jord, mull och markens ekologi och näring. Han deltar flitigt i media och har tidigare medverkat i en rad populärvetenskapliga böcker.

Detaljer

Datum:
3/4 2023
Tid:
18:00–20:00