Konferens

En konferens i magisk bymiljö

I Torna Hällestad blir din konferens eller kick-off precis så kreativ, avslappnad och fokuserad som du vill ha den. När du konfererar hos oss kommer du inte att möta en konferensanläggning. Du kommer att möta och uppleva en hel by. 

Inramad av Trollskog

Torna Hällestad är en välbevarad och typisk skånsk by vid foten av Romeleåsen, inramad av unika vresbokar, lummig trollskog och det vidsträckta Revingehed. Den pittoreska medeltidskyrkan från 1100-talet står mitt i byn som ett vitkalkat utropstecken. Mittemot kyrkbacken ligger lanthandeln. 

Vår konferenslokal

Kulturhusföreningen Tolvan bildades 1989 när ett antal bybor gick samman och köpte en klassisk skånelänga som en plats för samvaro, kulturkvällar och fester. Sedan dess har åtskilliga kulturprofiler uppträtt på Tolvan. Lokalen är intim och passar för den mindre gruppen.

Ät din lunch och middag på Lanthandeln

Frukost och fika leverera vi till din konferenslokal. Men när man har suttit still ett tag kan det vara skönt att röra sig lite. Vi serverar därför luncherna och middagarna på Lanthandelns restaurang. Lanthandeln är idag den givna mötesplatsen i byn med butik, bageri, café, restaurang. Här kommer du att äta och fika gott.

För kropp och själ

Vill du röra dig mer erbjuder vi flera aktiviteter där du blir guidad av någon av våra engagerade och kunniga bybor, professionella experter inom respektive område.

  • Laga mat med kocken.
  • Dryckesprovning.
  • Temavandringar i naturen eller i byn.
  • Konstrunda.

Vi är utrustade

Vi är förvisso inte en traditionell konferensanläggning. Men vi har givetvis all utrustning du behöver för att genomföra en bra konferens: projektor, whiteboard, blädderblock och wifi. 

Vi sätter ihop en konferens som passar just er

Eftersom vi inte är en vanlig konferensanläggning är vi väldigt flexibla. Hör av dig till oss så tar vi fram ett förslag på upplägg som passar just era behov och intressen. Vi vågar lova att ni kommer att få en upplevelse utöver det vanliga.

Så här kan en dag se ut:

  • Konferens och frukost & fika på Tolvan
  • Lunch och middag i Lanthandeln.
  • Aktivitet inne eller ute, till exempel laga mat med vår meriterade köksmästare eller guidad vandring i Trollskogen runt husknuten.

Givetvis ordnar vi även halvdagskonferenser och andra upplägg som passar just dina behov. 

Behöver ni övernattning kan vi ordna enklare övernattning för halvstora grupper i enkel eller dubbelrum på Gamlegård eller Lillans Gästhus.