Bageri

I vårt hantverksbageri får vi ut alla smaker ur mjölet

Vi har ett alldeles eget hantverksbageri. Det kan inte alla butiker stoltsera med. Våra kunder kommer ofta långväga ifrån för att köpa vårt goda bröd. Varje dag, året runt – vardag som helg – hittar du nybakade bröd och bullar hos oss.

Vi bakar bröd på traditionellt sätt, fjärran från de industribagerier som fyller stormarknadernas bröddiskar.

Mjöl, havssalt, jäst och vatten. Det är basen i alla våra bröd. Vi använder inget socker i våra matbröd utan låter jästen använda de sockerarter som finns i mjölet fullt ut. Det enda vi tillsätter är frön, bär och nötter för att smaksätta vissa sorter. Våra matbröd är med andra ord helt veganska.

Mjölet

Mjölet kommer i huvudsak från Skånemöllan i Tågarp utanför Landskrona. För att få rätt smak i våra vetebaserade bröd använder vi exempelvis fyra olika sorters vetemjöl. Olika mjölkvaliteter ger olika smak och konsistens. Genom att blanda olika mjölsorter får vi fram en egen, unik blandning som till största delen är närproducerad. 

Jäsningen

Jäsningen är en avgörande del av brödbaket. Det är en funktion av värme, tid och luftfuktighet. Ju längre tid mjölet är fuktigt, desto mer smaker hinner utvecklas. Vi kalljäser därför alla degar. En del får ligga kallt flera nätter för att långsamt locka fram alla smaker ur mjölblandningen. Vår bagare Anders använder sin erfarenhet och sina sinnen när han bakar. Han hör på blandaren, känner på doften och ser på degen när den är klar. 

Gräddningen

Sist men inte minst ska bröden gräddas. Allt vårt bröd gräddas i stenugn. I en uppvärmd stenugn flyttas energin från stenen till brödet istället för via luften som i en vanlig industri- eller hushållsugn. Det är ett traditionellt sätt att baka som ger en helt annan effekt och som dessutom är mer energieffektiv. Återigen är tid en viktig faktor. Uppvärmd luft försvinner snabbt och måste tryckas in i degen. I en stenugn förflyttas värmen antingen snabbt och intensivt eller långsamt och avklingande – beroende på när du gräddar och vad du vill åstadkomma.

Nybakat!

När vi ser, luktar och känner att brödet är klart tar vi ut det ur ugnen, bröd för bröd med en brödspade, lägger det i korgar och låter doften av nybakat bröd spridas i butiken.

Vi är stolta över vårt hantverksbageri där vi själva bakar de unika bröd som har blivit ett av våra starka kännetecken.

Det här bakar vi

Vi bakar dagligen både surdegsbröd och vanligt bröd i vår stenugn. Några av favoriterna är:

 • Barka
  Durum, vete, salt, jäst
 • Dinkellevain
  Dinkel, råg. vete, surdeg, salt.
 • Lördagsbröd
  Vete, surdeg, råg, valnöt, tranbär, aprikos, jäst, salt.
 • Kärnfullt
  Korn, solros, dinkel, råg, surdeg, vört, salt.
 • Semolina: 
  Durum, durumsurdeg, olivolja, salt

Vi gör också en egen pizzadeg som du köper färdig av oss och snabbt och enkelt kavlar ut hemma. Dessutom bakar vi olika sorters kaffebröd som kanel- och mandelsnurror, briocher och släta bullar. Vi bakar också mycket efter säsong. Vårt julbröd är mycket populärt liksom våra saffransbullar och semlor.

Det går utmärkt att beställa bröd till olika tillfällen. Vi ordnar det mesta, bara vi får några dagar på oss.

Är du hobbybagare?

Då är du välkommen ner i vår källare där vi har vårt bageri. Vår bagare Anders Hammar visar gärna hur han bakar och delar med sig av tips och tricks utifrån sin långa erfarenhet. Anders började själv som hobbybagare hemma i garaget och kan svara på många frågor.

Det kan vara svårt att komma igång med en egen surdeg. Därför delar Anders med sig av sin surdeg. Helt gratis!

I bageriet säljer vi även specialmjöl och andra ingredienser vi använder i lösvikt, för den som vill komma vidare i sin bakning.