Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Litterära middagar på Lanthandeln

9/12 2023 18:0023:00

Vi är vad vi äter, sägs det, och kanske blir vi det vi läser?

I många av de böcker vi läser förekommer det mat och måltider. Genom årtusenden har maten och måltiderna speglat mänskliga relationer och vad som anses lämplig och olämpligt. Med hjälp av matens litterära gestaltning kan vi få syn på vilka vi och andra är, genomkorsa tid och rum.

    Till våra litterära middagar förbereder kockarna på Torna Hällestads lanthandel särskilda menyer, inspirerade av de litterära verk som står i fokus. Det är en fördel att ha läst boken före maten- men inget krav för att delta. Under de olika kvällarna får du möta författare, litteraturvetare samt forskare och tillsammans med dem delta i ett gastronomiskt-litterärt samtal till efterrätten.

9 december – 18.00

(KLI)MATFIKTIONER

Under kvällen kommer diverse litteratur och film som beskriver olika möjliga framtida scenarios utifrån akuta samtidsproblem, polariserat genom dystopin och utopin, att undersökas. Dystopin som beskriver det våldsamma apokalyptiska, tekniska och kapitalistiska totalhaveriet där maten är motbjudande, smaklös och ett nödvändigt ont eller det utopiska återvändandet till ett arkaiskt urtillstånd, sammanflätat och intrasslat med naturen utan sig vare slöseri och exploatering.

Inspirationslitteratur: Bl.a. Restaurangen vid slutet av universum av Douglas Adams.

Inbjudna: Johan Höglund (professor i engelsk litteratur), Kettil Kasang (förläggare) och Harald Leander (skådespelare).

Datum: 9 december

Tid: 18.00

Pris: 445:- vari det ingår en för kvällen särskilt framtagen trerättersmeny som presenteras

på plats.

OBS! Endast förbokning med ett begränsat antal platser!

 

Mer info: www.hedlandetresidens.se

 

BOKA HÄR

Detaljer

Datum:
9/12 2023
Tid:
18:00–23:00