Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Musik på Eld & Humle – Thyra

9/7 2022 21:0010/7 2022 00:00

Thyra är en duo bestående av äkta paret Karin Thyr och Göran Eriksson. Våren 2020 släppte de albumet “Nashville Songs & Stories” – en samling låtar skrivna under en het sommar i den amerikanska södern.
Karin och Göran är två väletablerade och erfarna musiker som har jobbat tillsammans och med Sveriges artistelit i över 20 år. Deras musik har miljontals streams och de har tusentals följare på Spotify. De har streamat guld med egna singeln ”Since You’ve Been Gone” och deras unika tolkningar av Robyns “Dancing On My Own”, Katy Perrys “Firework, och GRLs “Ugly Heart” har gett dem både guld- och platinaskivor. Just nu är de aktuella med EP:n Stockholm Tennessee som släpps den 13 maj!
Om det är något de har lärt sig från alla sina resor över Atlanten så är det “if there’s a story – there’s a song” – det är själva historien som är det centrala i deras låtskrivande! Duon har släpat med sig barnen och gitarrerna till Nashville så många gånger att de har tappat räkningen och numera kallar de staden sitt andra hem. De känner en enorm tacksamhet över hur välkomnande staden och människorna har varit, stadsdelen East Nashville – där de alltid bor när de är i stan – är också en stor inspirationskälla och i flera av Thyras texterna nämns kvarteren som de kommit att älska.Thyra har låtit sig inspireras av olika genres genom åren och landat i något som de brukar beskriva som “Swedicana”. “Blanda den svenska vistraditionen med lite country och americana. Addera ett uns soul och blues och sen lägger du till en något svensk accent så har du Swedicana”.
En konsert med Thyra förflyttar dig till Nashville, historieberättandet och musiktraditionen. Varje kvarter andas musik och från varje veranda kan man höra någon som spelar på en gitarr eller banjo

Biljetter köps på

TICKSTER

 

 

Detaljer

Börjar:
9/7 2022 21:00
Slutar:
10/7 2022 00:00

Plats

Eld&Humle
Lundavägen 9
Dalby, 24750 Sverige
+ Google Map