Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Emil Jensen – FULLBOKAD

4/8 2023 19:3021:30

FULLBOKAD

Med sina hyllade Sommarprat, Vinterprat och Tankar för dagen i Sveriges Radio, har Emil senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela landet, på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr.

Emils liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik. I sin helt egna blandning av humor och allvar tar han mellansnacket till en ny genre.

Sommaren 2022 gjorde han en uppmärksammad klimatturné genom Sverige, helt och hållet per cykel, 400 mil med gitarren i lådan, solcellspanel på pakethållaren och 40 uppträdanden med föreställningen ”Än susar skogen”. Som en personlig men stenhårt konkret manifestation för hållbarheten och livet på jorden.

Mycket av låtarna och dikterna skrev Emil på Hedlandet bland bokarna i Torna-Hällestad och nu är han äntligen tillbaka där allt började och gör en exklusiv kväll på Lanthandeln.

Denna sommar spelar Emil både låtar från alla sina rosade album och nyskrivet som inte ens har släppts. Och självklart en och annan hit om träden.

Med sig har han Anna Dager och Hanna Ekström på cello och fiol.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper som en röd tråd genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd, senast fick han Karl Gerhard-priset för sina texter, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande och han har fått flera miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.

Han är krönikör på söndagar i ”Godmorgon, världen” i Sveriges Radio P1 där han också hörs återkommande i ”Tankar för dagen”.

”Bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.”

Ur motiveringen till Gustav Frödings lyrikpris  

 

 

Detaljer

Datum:
4/8 2023
Tid:
19:30–21:30