Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ett Halvfranskt band – Inställt

2/9 2023 19:3022:00

Tyvärr måste denna konsert ställas in då sjukdom har drabbat bandet. De återkommer vid ett senare tillfälle

En musikalisk resa från Skåne till Paris – och tillbaka.

Syskonen Caroline och Harald Leander har franskt påbrå och sammanstrålar i duon Ett Halvfranskt Band. En musikalisk dialog om livets och kärlekens möjligheter och omöjligheter med fransk chanson som utgångspunkt. Det poetiska och finstämda varvas med det underfundiga och det känslomättade; Ett Halvfranskt Band kan rymma mycket mellan pärmarna!

Harald Leander är skådespelare, ofta med musikaliska förtecken. Hans artisteri tar ofta hjälp av den ganska stora instrumentsamlingen han har och mellan de sceniska besöken översätter han både sångtexter och prosa. Han är en något rastlös frilansare som växlar mellan arenorna – ena gången barnteater, andra gången scenkonst för seniorer. Och in emellan lite varietékonst som gör vardagen magisk och det magiska till en spännande vardag.

Caroline Leander är pianist, sångerska och kompositör bosatt i Malmö. Pianot är hennes äldsta vän och i sällskap med det har hon allt sedan 80-talet spelat på alla upptänkliga ställen, från festivaler runt om i Europa till en liten ostaffär i Höganäs. Hon har gett ut ett flertal album med egen musik och skrivit musik för teater, dansföreställningar och gjort beställningsverk.Färg, form och improvisation är ledorden när hon gör sin musik både som solist och i mötet med andra musiker.

Detaljer

Datum:
2/9 2023
Tid:
19:30–22:00