DENNIS OLSSON

Dennis Olssons intresse för bakning och matlagning väcktes tidigt. Men det var under hans första praktik i ett bageri som han fick upp ögonen för yrket. Det blev naturligt att välja inriktning på gymnasiet, och därefter att söka jobb på bageri. Dennis har även drivit eget bageri i Lund, en rolig och väldigt lärorik tid i livet.

Vad är det bästa med Lanthandeln?

– Absolut den hemtrevliga miljön, det annorlunda sortimentet och såklart alla trevliga kunder jag lärt känna. Jag gillar verkligen atmosfären här.

Vad gillar du med bageriet och konditoriet?

– Det är otroligt spännande, här i bageriet blandas gammal tradition med nytänk och kreativitet. Att baka bröd från grunden som vi gör, och att låta degen få ta sin tid med kalljäsning, det är faktiskt ganska unikt idag. 

Och inte minst, att bli vän med surdegen och vårda den – det är en konst i sig! Jag lär mig något nytt varje dag!

Vad är din favoritvara här i Lanthandeln?

Jag kan inte komma på någon specifik vara, men jag gillar att det är så mycket närproducerade varor. Det känns bra i magen, på många vis.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då är jag helst ute i naturen, det är det bästa jag vet. Jag njuter och tar del av vad naturen erbjuder, och plockar gärna med mig allt möjligt ätbart hem till köket.

Har du någon dold talang?

Njae, det vill jag inte säga. Jag är en geunin hantverkare, jag älskar att jobba med händerna. Det kan handla om vad som helst egentligen – dreja, måla, baka…. Och förutom alla år som bagare har jag även snickrat en del – och på ett sätt är det ganska likt bakningen. Det handlar om att lösa en uppgift med sina händer.

Vad betyder Torna Hällestad för dig?

En liten mysig by. Jag har varit en del på idrottsplatsen som ung, och mött THIF i fotboll. Och sen skogen såklart, naturen här runt omkring är ju helt fantastisk.