Kök

Ola lockar fram smakerna i köket

Vår kökschef Ola Liljenberg har många års erfarenhet från förstklassiga restauranger i Skåne, bland annat Skanörs Gästis och Grand i Lund. Ola utgår från det klassiska franska köket och kombinerar med moderna inslag, där smak, syn och struktur är de tre grundpelarna.

Vi lagar mat från grunden utifrån säsong och använder bara naturliga råvaror som så långt det är möjligt är ekologiska och närproducerade. Ola grundfilosofi är att lyfta fram råvarorna och låta dess smaker tala för sig själva. 

Vi har ett litet men modernt kök, byggt för en person. Samtidigt har Ola tillgång till en hel butik fylld med råvaror. På så sätt kan vi dra fördel av köket genom att använda varor som snart går ut. På så sätt minskar vi matsvinnet betydligt.Varje vecka lagar Ola ett antal goda rätter som du kan ta med dig hem efter arbetsdagen. Maten är gjord med kärlek, lust och med så många lokala råvaror så långt möjligt

Läs mer om Lanthandelns café och restaurang, brunch och catering.